Necesitatea implicării tinerilor în procesul decizional, discutată cu studenții de la Filiera francofonă a Facultății de Drept de la USM

Chișinău, 12 noiembrie 2021 – Deputații Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Larisa Novac și Eugeniu Sinchevici, au avut o întâlnire cu tinerii de la Filiera francofonă a Facultății de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova (USM). La eveniment au participat studenți din anul I și II, care au vorbit despre necesitatea implicării tinerilor în procesul decizional.

Deputata Larisa Novac, le-a mulțumit tinerilor pentru interesul manifestat și a accentuat cât te importantă este implicarea lor. ”În mandatul oferit de cetățeni, îmi propun să promovez implicarea tinerilor. Asta pentru că voi aveți energie, ambiție și curiozitate și, cu certitudine, aveți idei bune”, a menționat parlamentara.

La rândul lor, tinerii, care studiază normele de drept atât din Republica Franceză, cât și din țara noastră, au enumerat mai multe inițiative, care ar putea îmbunătăți legislația și felul în care aceasta este aplicată. Studenții au vorbit despre inițiative din domeniul justiției, educației și sănătății, inspirate din practica franceză.

Membrii Comisiei au apreciat spiritul de inițiativă și implicare al studenților. ”Și eu sunt student în Franța, la drept constituțional. Într-adevăr, francezii au legi destul de bune. Iată de ce, sunt lucruri care pot fi preluate de la ei”, a menționat deputatul Eugeniu Sinchevici.

La final, participanții la eveniment au convenit să elaboreze o listă a inițiativelor enunțate de studenți, pentru a fi supuse, ulterior, discuțiilor cu autoritățile.

12.11.2021 Întrevederea deputaților Larisa Novac și Eugeniu Sinchevici cu un grup de studenți ai Facultății de drept a USM

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...