Moment emoționant în plenul Parlamentului, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

Chișinău, 3 decembrie 2022 – În contextul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, elevii de la Școala specială nr. 12 pentru copiii hipoacuzici și surditate tardivă și membrii Asociației Surzilor din Republica Moldova au desfășurat un flashmob cu genericul „Noi Suntem” în plenul Parlamentului. Participanții la acțiune au interpretat în limbaj mimico-gestual Imnul de stat și au prezentat pantomima ”Mâinile”.

Flashmobul a avut drept scop de a transmite deputaților și opiniei publice un mesaj de sensibilizare privind necesitățile speciale pe care le au persoanele cu dizabilități și de a promova un model pozitiv de incluziune socială.

Tot cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a oferit distincții unor persoane care îngrijesc persoane cu dizabilități.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este marcată, anual, la 3 decembrie și are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru persoanele cu dizabilități.

Ceremonia de conferire a distincțiilor Parlamentului Republicii Moldova cu ocazia ZIlei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, marcată pe 3 decembrie

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...