Modificările la Legea cu privire la proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale au fost aprobate în lectura a doua

Chișinău, 21 iulie 2022 – Bunurile imobile transmise în contul cotelor-părți valorice din patrimoniul fostelor întreprinderi agricole vor putea fi înregistrate după unitatea administrativ-teritorială. Proiectul de modificare a Legii cu privire la proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale a fost aprobat, astăzi, în cea de-a doua lectură.

În prezent, patrimoniul fostelor gospodării agricole, repartizate pe cote-părți valorice după reforma funciară, în majoritatea cazurilor, nu se află la evidența nici a proprietarilor cotelor-părți valorice și nici a autorităților publice locale. Astfel, nu sunt determinate drepturile și obligațiile între părți, iar acest lucru duce la distrugerea totală sau parțială a imobilelor.

Inițiativa legislativă vine să soluționeze problema bunurilor imobile transmise în proprietate privată în contul cotelor valorice din bunurile întreprinderilor agricole, a cotelor-părți din aceste bunuri, precum și înregistrarea în registrul bunurilor imobile a dreptului de proprietate.

21.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...