Modificările la Codul serviciilor media audiovizuale și la Legea comunicațiilor electronice au fost votate în lectura a doua

Chișinău, 17 martie 2022 – Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, modificările la Codul serviciilor media audiovizuale și la Legea comunicațiilor electronice.

PROIECTUL are drept scop instituirea cadrului normativ favorabil dezvoltării tehnologiilor avansate în domeniul comunicațiilor electronice, în special, finalizarea procesului de tranziție de la televiziunea analogică la cea digitală terestră.

De asemenea, printre obiective sunt valorificarea resurselor de spectru radio, asigurarea în continuare a accesului liber și gratuit al populației pe întregul teritoriu al Republicii Moldova la semnalul în format digital al programelor TV ale Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania ”Teleradio-Moldova”, ale Companiei Publice ”Găgăuziya Radio Televizionu”, precum și ale altor furnizori.

Prin urmare, se așteaptă creșterea numărului posturilor TV care vor putea fi recepționate gratuit prin eter și intensificarea concurenței pe piața serviciilor TV contra plată.

Mijloacele financiare necesare pentru implementare prevederilor proiectului sunt prevăzute  în bugetul de stat pentru 2022.

17.03.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...