Modificări legislative pentru aplicarea eficientă a măsurilor restrictive internaționale, votate în prima lectură de Parlament

Chișinău, 12 aprilie 2024 – Un proiect de lege, elaborat cu scopul de a asigura aplicarea eficientă și exhaustivă a măsurilor restrictive internaționale, a fost votat în prima lectură de 52 de deputați.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Documentul conține anumite concretizări despre categoriile de persoanele care vor fi incluse în lista persoanelor asociate subiectului restricției.

De asemenea, autorii au propus includerea Serviciului Fiscal de Stat și Agenția Servicii Publice în lista autorităților în adresa căror Serviciul de Informații și Securitate va remite ordinul despre aprobarea sau modificarea listei persoanelor asociate subiecților restricțiilor internaționale. O altă prevedere din proiectul de lege se referă la acordarea de competențe suplimentare pentru Serviciul de Informații și Securitate, care, cu suportul informațional al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, va elabora și aproba lista persoanelor juridice în privința cărora există informații documentate că acestea se află sub controlul unui subiect al restricțiilor sau au ca beneficiar efectiv un subiect al restricțiilor.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

12.04.2024 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...