Mihail Popșoi și alți membri ai Comisiei speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare au discutat cu vicepremierul Oleg Serebrian

Chișinău, 27 ianuarie 2022 – Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut, astăzi, un dialog cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare. Discuțiile s-au desfășurat pe platforma Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova, condusă de vicespeakerul Mihail Popșoi.

La ședință au participat și alți membri ai Comisiei: Ana Calinici – secretarul Comisiei, Oazu Nantoi, Ana Racu, Natalia Davidovici.

Oficialii au discutat despre situația din regiunea transnistreană, problemele curente, referindu-se în mod special la problematica asigurării  drepturilor omului în regiunea din stânga Nistrului.

Au fost abordate aspecte ce țin de rolul Comisiei parlamentare speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova în activitatea Biroului politici de reintegrare, dar și agenda de lucru în perioada imediat următoare, fiind analizat un plan de activitate al Comisiei.  

”Aveți tot sprijinul și deschiderea noastră în eforturile comune de soluționare a diferendului transnistrean într-o manieră pașnică și sigură”, a declarat Mihail Popșoi.

Oficialii au subliniat necesitatea menținerii unui dialog constant în contextul unor subiecte strategice precum problema drepturilor omului, funcționarea instituțiilor de învățământ, dar și a penitenciarelor din stânga Nistrului.  

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian și-a exprimat deschiderea pentru o cooperare strânsă în toate domeniile. ”Este important să avansăm cu precauție și contăm pe sprijinul dumneavoastră în îndeplinirea agendei stabilite”, a menționat oficialul.

Comisia parlamentară specială de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a Republicii Moldova a fost constituită la 4 noiembrie 2021, cu scopul apropierii cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

27.01.2022 – Întrevederea vicepreședintelui Parlamentului Mihail Popșoi, deputaților Ana Racu, Oazu Nantoi, Ana Calinici cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...