Mihail Popșoi s-a întâlnit, în Polonia, cu vicemareșalul Sejmului Republicii Polone, Ryszard Terlecki și președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Sejmului, Marek Kuchciński

Karpacz, 09 septembrie 2021 – Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu vicemareșalul Sejmului Republicii Polone, Copreședintele Adunării Parlamentare a Republicii Polone și a Republicii Moldova, Ryszard Terlecki și cu președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Sejmului Republicii Polone, Marek Kuchciński. Întâlnirea a avut loc în orașul Karpacz, Republica Polonă, unde Mihail Popșoi, în calitate de  Copreședinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone participă la Conferința ”Europa Carpaților”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic.

Oficialii au discutat despre relațiile dintre Polonia și Republica Moldova, pledând pentru intensificarea cooperării în diverse domenii.

”Acum valorificăm oportunitățile care s-au deschis în fața Republicii Moldova. Parteneriatul bilateral cu Polonia va aduce beneficii reale cetățenilor noștri prin investiții poloneze care să ofere locuri de muncă sigure și bine plătite. Experiența Poloniei în domeniul agricol și dezvoltării infrastructurii este valoroasă pentru noi”, a spus Mihail Popșoi.

În cadrul conferinței, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi a susținut un discurs la Sesiunea plenară în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic – “Lumea după pandemie. Economie, Suveranitate, Solidaritate”. 

”Cooperarea globală este unica soluție pentru ieșirea din criza pandemică. Soluțiile la nivel național trebuie coordonate și conjugate cu eforturile internaționale”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

Mihail Popșoi a participat în calitate de vorbitor și în cadrul panelului de discuții cu tematica ”30 de ani de libertate a țărilor din Europa Centrală și consolidarea cooperării regionale”.

”Republica Moldova și-a stabilit vectorul strategic de integrare europeană. Cetățenii noștri sunt determinați să revină în marea familie europeană. Acest lucru nu este îndreptat împotriva cuiva, dar este o alegere legitimă a oamenilor. Valorificăm toate oportunitățile de colaborare regională în interesul național al Republicii Moldova pentru a spori atractivitatea investițională și pentru a deschide noi locuri de munca acasă în țara noastră”, a punctat Mihail Popșoi.

În perioada 7-10 septembrie, vicepreședintele Parlamentului participă la Conferința ”Europa Carpaților”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic. Evenimentul a întrunit membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai guvernelor din regiunea carpatică, deputați, agenți economici importanți din mai multe țări.

07-09.09.2021 Participarea Vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, Copreședinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone, la Conferința internațională ”Europa Carpaților”

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova   

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More