Mesajul Speakerului, Zinaida Greceanîi, de Ziua Națională a Vinului

Tradiția frumoasă și unică a moldovenilor de a organiza, la începutul lunii octombrie, Ziua Națională a Vinului continuă să se dezvolte.

Chiar dacă anul acesta evenimentele festive se desfășoară mai mult în mediul virtual, Ziua Națională a Vinului rămâne în calendarul țării ca o sărbătoare de suflet a poporului nostru.

Legenda spune  că vița de vie este mică și slabă, dar sucul strugurilor întărește pe cei slabi și răcorește pe cei însetați. Sute de ani poporul nostru se dedică cultivării acestei plante divine, absorbind din ea energia, blândețea și generozitatea. Până și pe hartă, Republica Moldova are forma unui strugure, de parcă demonstrează lumii întregi că este mândră de importanta și nobila industrie a vinificației. 

Trebuie să avem grijă de pământul nostru binecuvântat și de oamenii săi truditori. Conducerea țării a venit în sprijinul agricultorilor, lansând măsuri de compensare a pierderilor pentru anul 2020, inclusiv pentru plantații de viță de vie. De asemenea, în sesiunea curentă Parlamentul a adoptat Legea privind asigurarea subvențională a riscurilor de producție în agricultură, pentru a stimula accesul fermierilor la asigurările în agricultură și a le proteja interesele în procesul de asigurare. Examinăm și alte măsuri de susținere a agricultorilor și producătorilor autohtoni.

Ne dorim ca Republica Moldova să prospere. Poporul nostru merită o viață bună, așa cum este gustul strugurilor copți, scăldați în razele soarelui și în grija gospodarului.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...