Mesajul Speakerului Zinaida Greceanîi cu ocazia Zilei Mondiale a Aviaţiei şi a Cosmonauticii

Întreaga lume își amintește astăzi de primul zbor al unui om în spațiu – eveniment ce a transformat conștiința umană. Acest eveniment glorios  a trecut prin vremuri și cataclisme, dar a rămas la fel de prețios memoriei noastre ca și acum 60 de ani era scump inimilor a milioane de oameni sovietici.

Probabil, foarte mulți, ca și mine, sunt mândri să se asocieze cu acest eveniment. Sunt mândri că Moldova și-a adus contribuția la explorarea spațiului și că pilotul-cosmonaut Iuri Gagarin, eroul Uniunii Sovietice, prima persoană care a zburat în cosmos, a iubit sincer republica noastră. A fost și este eroul nostru!

Gagarin este iubit nu numai de noi. Steaua sa strălucește puternic peste întreaga lume. În cinstea sa au fost ridicate monumente, străzi întregi din zeci de orașe europene îi poartă numele. În cinstea faptei sale, a fost instituită Ziua Mondială a Aviaţiei şi a Cosmonauticii, sărbătorită pe 12 aprilie.

Felicit pe toți cu ocazia acestei sărbători pe care o consider simbol al curajului, profesionalismului desăvârșit și devotamentului nemărginit față de Patrie!

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More