Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prilejuit de cea de-a 29-a aniversare a Armatei Naționale a Republicii Moldova

Stimați militari, angajați civili și veterani ai Armatei Naționale,

Cu ocazia celei de-a 29-a aniversări a Armatei Naționale a Republicii Moldova, vă adresez cordiale felicitări și cele mai sincere urări de sănătate, bunăstare și fericire personală. 

Profit de acest prilej pentru a-mi exprima înalta apreciere a devotamentului și profesionalismului manifestate în crearea și consolidarea Armatei Naționale, sistemului de apărare al țării, dar și în promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan extern prin prestația excelentă în cadrul misiunilor internaționale de menținere a păcii.

Fiind un stat neutru, Republica Moldova, totodată, are nevoie de un sistem de apărare eficient, modern și mobil, care să asigure protecția securității naționale, a cetățenilor țării, inclusiv în cadrul unor situații excepționale.

În context, vreau să exprim recunoștința militarilor pentru că s-au implicat fără ezitare în gestionarea crizei pandemice COVID-19, dând dovadă, și în acest exercițiu, de patriotism, credință și devotament Patriei.

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, reiterez felicitările sincere cu ocazia Zilei Armatei Naționale și doresc întregului efectiv militar succese în realizarea misiunii nobile de apărare a Patriei, iar familiilor lor – multă sănătate și prosperitate.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...