Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi în contextul lansării Săptămânii Științei

Adresez mediului științific și academic al Republicii Moldova sincere felicitări cu ocazia lansării  Săptămânii Științei dedicate celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova, împlinirii a 60 de ani de la fondarea AȘM și a 75 de ani de la crearea primelor instituții științifice de tip academic. Acest eveniment a întrunit notorietăți din domeniul științei din țară și de peste hotare, inclusiv mai mulți laureați ai Premiului Nobel, fapt care denotă autoritatea de care se bucură Academia de Științe a Moldovei.   

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal doresc să transmit urări de succese pentru buna desfășurare a tuturor evenimentelor din cadrul Săptămânii Științei, care să se soldeze cu idei inovatoare și parteneriate utile noi.  

Totodată, urez mari realizări  în activitatea AȘM în ansamblu, pentru a rezista provocărilor secolului 21 și a valorifica potențialul științific întru creșterea competitivității economiei noastre.

Investind astăzi intelect, efort și resurse în știință și cercetare,  mâine vom obține progrese și prosperitate.

La ceas aniversar, doresc membrilor AȘM, angajaților instituției, tuturor reprezentaților comunității științifice sănătate, bunăstare, inspirație și forță creatoare!   

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More