Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi adresat de Ziua Națională a Portului Popular

Costumul național, alături de obiceiuri și datini sunt parte a istoriei noastre. Pe timpuri, de felul cum arată acesta ne puteam da seama despre profesia, statutul social și regiunea de unde este persoana.

Pentru păstrarea, continuitatea și promovarea costumului tradițional, Parlamentul a instituit, în anul 2015, Ziua Națională a Portului Popular pe care o marcăm anual, în ultima zi de duminică a lunii iunie.

Este o frumoasă tradiție de omagiere a portului popular și de renaștere a obiceiului de a purta haine naționale. Apreciez tendința actuală de a îmbrăca ie, cămașă națională, catrință, brâu și alte elemente confecționate cu multă măiestrie de meșterii populari. Aceste lucrări cusute și brodate minuțios sunt adevărate bijuterii populare.

Cu ocazia Zilei Naționale a Portului Popular adresez felicitări tuturor locuitorilor țării noastre și îi îndemn să promoveze și păstreze tradițiile frumoase ale neamului nostru.

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More