Mesajul Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, adresat de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Tradițional, la 14 iunie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. În această zi, oamenii sunt îndemnați să doneze sânge și componente sanguine pentru a salva vieți.

Donarea de sânge este o acțiune de solidaritate, generozitate și de acordare a unei șanse de viață pentru cei bolnavi. O picătură din sângele donat poate salva a viață de om, îl poate ajuta să trăiască cu o calitate mai bună a vieții, precum și este stringent necesară în situațiile de urgență.  Totodată, accesul la sânge în cantități suficiente este o componentă cheie  a unui sistem eficient de sănătate.

În situația pandemică actuală, este foarte important ca cetățenii să conștientizeze necesitatea donării de sânge pentru ajutorarea pacienților bolnavi, inclusiv a celor infectați cu COVID-19. Mulți dintre cei aflați în stare gravă s-au însănătoșit datorită tratamentului, inclusiv cu componente sanguine.

În semn de recunoștință, adresez sincere mulțumiri tuturor donatorilor voluntari de sânge. Le doresc sănătate, curaj și putere pentru fapta nobilă pe care o fac. Plecăciuni pentru șansa la viață!

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More