Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, adresat cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

De Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități doresc să accentuez obiectivul cheie al politicilor statului în domeniul protecției acestei categorii de populație, și anume – incluziunea. Participarea cât mai largă, drepturi și șanse egale pentru persoanele cu dizabilități sunt printre angajamentele prioritare ale activității noastre de legiuitori.

Deoarece constrângerile materiale reprezintă un factor de risc suplimentar pentru acești oameni, autoritățile statului mereu pun în capul mesei finanțarea corespunzătoare a măsurilor sociale destinate lor. Astfel, și în anul 2021 pentru protecția persoanelor cu dizabilități sunt planificate cele mai mari cheltuieli în  subprogramele bugetului asigurărilor sociale de stat, în volum de aproape 3 miliarde de lei. Eu le-ași califica nu cheltuieli, dar investiții.

Pe bună dreptate se zice că doar acel care a trăit propria experiență în familie poate conștientiza pe deplin cât de complicat îi este unei persoane cu dizabilitate să țină pasul cu ceilalți. Dar vreau, totodată, să asigur că vom avansa din toată puterea noastră pentru ca viața de zi cu zi a acestor oameni să fie mai bună. Este bine pentru ei, dar este bine și pentru noi toți.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...