Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Internaționale a Migranților

Pentru a 20-a oară, comunitatea mondială sărbătorește Ziua Internațională a Migranților, stabilită pe 18 decembrie 2000 la propunerea Adunării Generale a ONU, cu scopul consolidării eforturilor de protejare a drepturilor migranților.

În diferite vremuri, valurile de migrație au contribuit la dezvoltarea comunităților. În acelaș timp, ele aduc cu sine multe riscuri. Iar pandemia de coronavirus nu a făcut decât să le agraveze. Prin urmare, Ziua Internațională a Migranților este o oportunitate de a sensibiliza comunitatea internațională în imporanța conjugării eforturilor cât mai curând posibil.

Autoritățile Republicii Moldova acordă o atenție specială măsurilor de reîntoarcere  a concetățenilor noștri. În același timp, pentru un efect pozitiv real, este foarte important sprijinul din partea statelor gazdă. Sarcina noastră comună este de a facilita procesul de reîntoarcere, de a crea condiții în interiorul Republicii Moldova, astfel încât compatrioții noștri să își dorească și să poată reveni în țară. Mulțumim tuturor partenerilor externi care sprijină Moldova și cetățenii ei în aceste eforturi.

Profit de acest prilej pentru a transmite cuvintele mele de solidaritate cu reprezentanții diasporei moldovenești din străinătate și cu familiile lor.

Fie ca venirea noului an să ne izbăvească de pandemie, să ne aducă fericire, noroc, prosperitate și speranță pentru un viitor mai bun.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...