Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, adresat lucrătorilor din administrația publică locală

Acum 23 de ani, în Republica Moldova a intrat în vigoare Carta europeană a autonomiei locale – document de referință în garantarea și protejarea drepturilor autorităților locale și regionale, întâi de toate, dreptului la autoguvernare.

Cu acest prilej, a fost instituită Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală, care este marcată în Republica Moldova pe 1 februarie. Profit de această ocazie pentru a adresa sincere felicitări tuturor primarilor, consilierilor, secretarilor consiliilor, specialiștilor din cadrul primăriilor și consiliilor raionale, dar și ai serviciilor desconcentrate și descentralizate din teritoriu.

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, exprim recunoștința profundă pentru activitatea complexă în binele oamenilor. Dumneavoastră sunteți în prima linie de comunicare cu cetățenii, le cunoașteți cel mai bine bucuriile și grijile. De aceea, parteneriatul cu Dumneavoastră este foarte important în eforturile noastre de a satisface așteptările oamenilor și de a le schimba viața în bine. 

Anunț cu bucurie că am semnat, astăzi, dispoziția de conferire a Diplomelor Parlamentului pentru mai mulți primari din toată țara, în semn de recunoștință și înaltă apreciere a contribuției substanțiale în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pentru devotament și profesionalism.

Încurajez toți reprezentanții administrațiilor publice locale de nivelul I și de nivelul II să-și mențină dedicația pentru oameni și le doresc succese, apreciere, multă sănătate, bunăstare și fericire personală.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...