Mesajul de felicitare al președintelui Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Grigore Novac, cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

Celebrarea la 10 decembrie a Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, instituită odată cu adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în anul 1948, a Declarației Universale a Drepturilor Omului, constituie un eveniment special de recunoaștere a Demnității și a Valorii FIINȚEI UMANE.

An de an, la 10 decembrie, bazându-ne pe Declarația Universală a Drepturilor Omului, reconfirmăm la nivel global că recunoașterea “drepturilor egale şi inalienabile ale tuturor membrilor familiei umane constituie fundamentul libertăţii, dreptăţii şi a păcii în lume”.

La nivel național, prin promovarea și implementarea de către Republica Moldova a normelor consfințite în Declarația Universală a Drepturilor Omului, a fost posibilă îmbunătățirea, fortificarea și perfecționarea incontestabilă a instituției Drepturilor Omului și a cadrului legal, precum și evoluția progresivă a instituțiilor naționale de protecție a drepturilor omului.

Astăzi este mai important decât oricând să ne amintim că drepturile omului sunt universale și indivizibile, și că eforturile noastre de a le apăra nu pot înceta niciodată.

Această sărbătoare reprezintă un moment propice de reflecție pentru fiecare dintre noi pentru a conștientiza că drepturile și libertățile fundamentale ale omului nu pot fi subminate, încălcate sau ignorate, fără deosebire de rasă, naționalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenență politică, avere sau origine socială.

Un lucru este clar: respectarea drepturilor omului este în interesul tuturor și fiecare dintre noi poate să acționeze în viața de zi cu zi pentru a apăra drepturile oamenilor din jurul nostru. Aceasta este forța motrice care ne unește, ne ajută să evoluăm și ne face mai umani.

Comisia drepturile omului și relații interetnice își menține angajamentul față de respectarea, apărarea și garantarea drepturilor omului pentru fiecare individ. Această valoare fundamentală va continua să ghideze toate acțiunile noastre, pentru că nimeni nu ar trebui lăsat fără protecție legală și niciun drept al omului nu ar trebui ignorat.

Comisia drepturile omului și relații interetnice își exprimă recunoștința și aprecierea față de activitatea tuturor celor care în exercitarea atribuțiilor profesionale, cât și în viața de zi cu zi promovează idealurile de respectare și protejare durabilă a principiilor universale ale umanității, precum și de consacrare a unei valori internaționale – instituției Drepturilor Omului.

Totodată, aducem sincere mulțumiri tuturor partenerilor naționali și internaționali pentru efortul și buna colaborare întru fortificarea de zi cu zi a sistemului apărării Drepturilor Omului, precum a declarat și Înaltul Comisar al Națiunilor Unite: „În fiecare zi este o zi a Drepturilor Omului: o zi la care noi lucrăm pentru a ne asigura ca toți oamenii să obțină egalitate, demnitate și libertate.”

Comisia drepturile omului și relații interetnice

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...