Mesajul Comisiei mediu și dezvoltare regională cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

Chișinău, 5 iunie 2022 – În univers sunt miliarde de galaxii, în galaxia noastră sunt miliarde de planete, dar există un singur Pământ.

Ziua Mondială a Mediului este sărbătorită în data de  5 iunie a fiecărui an pentru a încuraja oamenii să ia măsuri și să protejeze mediul. Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) organizează diverse evenimente prin participare individuală și adunări comunitare în scopul de a crește gradul de conștientizare despre cum și de ce ar trebui să acordăm mai multă atenție mediului. Astăzi, 193 de state fac parte din UNEP și marchează această zi prin organizarea diferitelor programe. Anul acesta, UNEP sărbătorește 50 de ani de existență.

Ziua Mondială a Mediului este găzduită de o țară diferită în fiecare an. În acest an, Suedia este țara gazdă. Toate evenimentele oficiale vor fi organizate în această țară. ”Only One Earth” (”Avem un singur Pământ”) este sloganul campaniei, cu accent pe modul de viață sustenabil în armonie cu natura.

Schimbările climatice, pierderea biodiversității, poluarea și deșeurile sunt dovezile că Pământul este sub cod roșu de alertă. Calea de ieșire din această dilemă este să ne transformăm economiile și societățile pentru a le face incluzive, echitabile și mai conectate cu natura. Trebuie să trecem de la rănirea planetei la vindecarea ei.

Ziua Mondială a Mediului 2022 ”Only One Earth” este un îndemn ferm spre acțiune colectivă de transformare la scară globală pentru a proteja și restaura planeta noastră, casa noastră comună.

Comisia mediu și dezvoltare regională

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...