”Meritocrații” de la Drochia sunt câștigătorii jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”, ediția anului 2020

Chișinău, 29 decembrie 2020 –  Echipa ”Meritocrații” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia este învingătoarea celei de-a  III-a ediții a jocului intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”. Locul doi a fost ocupat de ”Cometa” de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din orașul Iargara, raionul Leova, iar pe locul trei s-a clasat echipa ”Iris” de la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” din municipiul Chișinău.

Aceștia au fost desemnați învingători în cadrul etapei finale, care a avut loc, astăzi, în format online și la care au concurat cinci echipe.

Acestea sunt echipele ”Iris” de la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” din municipiul Chișinău, ”Meritocrații” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia, ”Cometa” de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din or. Iargara, raionul Leova,  ”Sargon” de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din municipiul Cahul și echipa „Agora” din municipiul Orhei care au devenit câștigătoare a etapelor regionale, organizate prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului (OTIP) din municipiile Edineț, Orhei, Comrat și orașul Leova, pe parcursul anului curent.

Cei 30 de tineri și tinere și-au testat cunoștințele în cadrul a 4 runde, a câte 8 întrebări, pe subiecte despre democrație, istoria parlamentarismului și legislativele lumii. 

Jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul” este organizat pentru al treilea an consecutiv de Parlament în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.  Prima ediție a  concursului a avut loc în anul 2018.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More