Membrii Consiliului de administrație al CNPF au fost revocați

Chișinău, 9 septembrie 2021 – Parlamentul a adoptat, cu  54 de voturi, hotărârea privind revocarea membrilor Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare: președintelui Valeriu Chițan, vicepreședinților Nina Dosca și Iurie Filip, membrului Viorel Miron.

Hotărârea a fost adoptată în temeiul Legii privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare, potrivit căreia calitatea de membru al Consiliului de administraţie încetează, inclusiv, în caz de revocare de către Parlament, la propunerea Preşedintelui Parlamentului.

Tot în ședința de astăzi, Parlamentul a adoptat o hotărâre, prin care apreciază drept nesatisfăcătoare și lipsită de performanță activitatea membrilor Consiliului de administrație al CNPF și recomandă Președintelui Parlamentului înaintarea propunerilor de revocare în corpore a  membrilor Consiliului de Administrație al CNPF.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

385A0298
Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More