Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie, în ședință cu consiliul de experți

Chișinău, 18 iunie 2024 – Consiliul de experți, creat pe lângă Comisia protecție socială, sănătate și familie, s-a întrunit în prima ședință de lucru. Componența nominală a consiliului a fost aprobată la 29 mai curent, membrii acestuia fiind experții Svetlana Doltu, Ina Crețu, Ludmila Malcoci, Octavian Vîrlan, Ala Iațco, Diana Buzovici, Diana Caireac, Galina Climov, Ghenadie Curocichin, Andrei Pădure, Ninel, Revenco, Olga Cernețchi, Stela Adauji, Ghenadie Țurcanu, Evghenii Goloșceapov, Anna Constantinova. Specialiștii, selectați în baza de concurs, vor oferi expertiză la elaborarea actelor normative în domeniul sănătății și protecției sociale.

Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Adrian Belîi, a apreciat deschiderea experților de a se implica în procesul de perfecționare a cadrului legal. „Domeniul nostru de expertiză este divers, de aceea ne dorim o colaborare cât mai productivă. Există un plan legislativ cu anumite priorități, iar noi așteptăm de la dumneavoastră propuneri și soluții care vor fi reflectate în sinteza amendamentelor pentru aprobarea proiectelor de lege”, a menționat Adrian Belîi.

Consiliile de experți de pe lângă comisiile parlamentare permanente sunt create ca urmare a hotărârii Biroului permanent al Parlamentului din anul trecut. Acestea sunt instituite cu scopul de a formula recomandări și de a acorda expertiză în domeniile de activitate ce țin de competența comisiilor. Din consiliul de experți pot face parte reprezentanți ai mediului academic, ai asociațiilor profesionale, ai societății civile. Calitatea de membru al consiliului de experți este onorifică, voluntară și neremunerată.

De menționat că până la etapa actuală, 7 dintre cele 11 comisii parlamentare au creat consilii de experți: Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Comisia administrație publică și dezvoltare regională, Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Comisia economie, budget și finanțe și Comisia protecție socială, sănătate și familie. Celelalte patru comisii permanente se află în proces de constituire a consiliilor.

18.06.2024 Prima ședință a consiliului de experți de pe lângă Comisia protecție socială, sănătate și familie

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...