Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au efectuat o vizită în instituțiile de educație incluzivă din Ialoveni

Chișinău, 24 ianuarie 2022 – Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au efectuat, astăzi, o vizită de documentare la Liceul Teoretic ”Petre Ștefănucă” și grădinița de copii nr. 5 ”Regina Maria”, din raionul Ialoveni.

Aceste instituții de învățământ reprezintă proiecte-pilot în promovarea serviciilor și practicilor de educație incluzivă a copiilor cu cerințe educaționale speciale, dispunând de infrastructura necesară care asigură acces egal al copiilor la educație incluzivă  de calitate.

În cadrul vizitei, membrii Comisiei parlamentare au fost informați despre specificul activității acestor instituții de învățământ, rezultatele obținute în procesul de incluziune socială a copiilor cu cerințe educaționale speciale, problemele cu care se confruntă în atingerea obiectivelor stabilite, dar și provocările generate de situația pandemică.

De menționat că, în  Liceul Teoretic ”Petre Ștefănucă”, cca 37 de elevi cu cerințe educaționale speciale beneficiază de sprijin şi asistență la învăţare, de implicare în diverse activități extra curriculare și proiecte.

În grădinița ”Regina Maria”, din cei 497 de copii încadrați în instituție, 53 de copii beneficiază de servicii de educației incluzivă.

Vizita de documentare face parte din Planul de activități al Comisiei, pentru sesiunea de primăvară 2022.

24.01.2022 Vizita de documentare a membrilor Comisiei protecție socială, sănătate și familie la Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” și grădinița de copii nr.5 „ Regina Maria”, din orașul Ialoveni

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...