Membrii comisiei mediu și dezvoltare regională s-au pronunțat pentru completarea Legii privind regimul stării de urgență, de asediu și de război

Chișinău, 10 martie 2021 –  Comisia mediu și dezvoltare regională a avizat pozitiv, în cadrul ședinței de astăzi, raportul asupra proiectului de lege care prevede completarea Legii privind regimul stării de urgență, de asediu și de război.

Proiectul presupune completarea Legii cu prevederi care reglementează competența Guvernului al cărui mandat a încetat în perioada stării de urgență.

Astfel, pe perioada stării de urgență, Guvernul al cărui mandat a încetat poate încheia contracte și asuma angajamente a căror valoare este proporțională în raport cu cheltuielile necesare pentru gestionarea situației.

De asemenea, pe perioada stării de urgență în sănătate Guvernul al cărui mandat a încetat poate încheia contracte și asuma angajamente în vederea procurării echipamentului medical și de protecție, a vaccinurilor, precum și altor utilități pentru gestionarea situației.

Potrivit autoarei proiectului de lege, deputata Ruxanda Glavan,  în urma evoluției stării de urgență în sănătate în Republica Moldova generată de pandemia de coronavirus (COVID-19) s-au constat mai multe carențe ale cadrului legal, aferent combaterii pandemiei și remedierii situației epidemiologice. În acest sens, proiectul de lege propune să înlăture vidul legislativ în legea cadru pentru gestionarea stării de urgență în materie de competență a Guvernului de a achiziționa echipament medical și de protecție, a vaccinurilor, precum și altor utilități pentru gestionarea eficientă a situației epidemiologice.

Proiectul urmează a fi dezbătut în ședință plenară.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More