Membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară, în vizită de lucru la Ștefan Vodă

Chișinău, 18 martie 2021 – Comisia agricultură și industrie alimentară a avut o ședință, ieri în orașul Ștefan Vodă, în cadrul căreia s-a discutat despre gestionarea și administrarea sistemelor de irigare din raion.

La ședință au participat președintele raionului Ștefan Vodă, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, reprezentanți ai Agenției Proprietății Publice, Agenției ”Apele Moldovei”, procuraturii și poliției raionale, precum și reprezentanți din mediul de afaceri interesat.

A fost abordat subiectul privind modul de gestionare și administrare a bunurilor Î.S. ”Stațiunea tehnologică pentru irigare Ștefan Vodă” care, actualmente, se află în proces de insolvabilitate. S-au discutat și problemele de administrare a bunurilor întreprinderii de stat, distrugerea sistemului centralizat de irigare, extracția și vânzarea conductelor de apă.

Participanții la ședință au relevat necesitatea stopării procesului de distrugere a sistemului de irigare și de vânzare a bunurilor întreprinderii menționate și transmiterea acestora în folosință către asociația utilizatorilor de apă pentru irigare din teritoriu.

În context, conducerea și membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au comunicat că vor fi înaintate demersurile de rigoare către entitățile responsabile pentru a stopa procesul de distrugere a sistemului centralizat de irigare și de conservare a bunurilor Î.S. ”Stațiunea tehnologică pentru irigare Ștefan Vodă”, precum și de transmitere în folosință, în regim de urgență, unei asociații a utilizatorilor de apă pentru irigație din raion.

Comisia agricultură și industrie alimentară

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More