Mărfurile și serviciile destinate proiectului de modernizare a sistemului de învățământ, implementat de Banca Mondială, vor beneficia de facilități fiscale și vamale

Chișinău, 28 decembrie 2023 – Mărfurile și serviciile destinate proiectului de modernizare a sistemului de învățământ din țara noastră, implementat de Banca Mondială, vor beneficia de facilități fiscale și vamale. Parlamentul a votat în a doua lectură un PROIECT cu privire la acordarea facilităților fiscale și vamale la importul și livrările de mărfuri destinate implementării Proiectului „Îmbunătățirea calității educației”.

De menționat că Banca Mondială oferă Republicii Moldova asistență financiară, sub formă de grant și de împrumut, în valoare de aproape 60 milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea calității educației pentru copii, elevi și studenți prin crearea unor medii de învățare sigure, moderne și adaptate la necesități. Urmează a fi construite trei licee noi și reabilitate 15 școli și 15 grădinițe. De asemenea, vor fi investiți bani pentru modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli.

Asistența financiară va permite furnizarea materialelor moderne de predare-învățare și de joacă pentru instituțiile de educație timpurie, precum și implementarea unor instrumente de susținere a copiilor care nu reușesc la învățătură. Beneficiarii proiectelor vor fi copiii, elevii și profesorii din învățământul preșcolar, primar și general din Republica Moldova. Acțiunile din cadrul proiectului susținut de Banca Mondială vor fi implementate în perioada 2023-2027.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...