Legislativul găzduiește cea de-a V-a ediție a Parlamentului Tinerilor

Chișinău, 15 noiembrie 2021 – Peste 50 de tineri, participanți la cea de-a V-a ediție a proiectului Parlamentul Tinerilor, au simulat procesul legislativ, în sala de ședințe plenare. La inaugurarea evenimentului a participat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

Vicespeakerul Mihail Popșoi a remarcat implicarea de care dau dovadă tinerii, în cadrul acestui proiect. Parlamentarul i-a îndemnat să manifeste, în continuare, interes pentru procesul legislativ. ”Viitorul aparține tinerilor. Noi încercăm să punem umărul, să fim deschiși și să oferim tinerilor oportunitatea de a pune în aplicare abilitățile pe care le obțin în astfel de proiecte”, a declarat vicepreședintele Parlamentului.

În cadrul proiectului Parlamentul Tinerilor, participanții au simulat ședința de constituire a Legislativului. Tinerii au ales Președintele Parlamentului și vicepreședinții, au creat fracțiunile și au aprobat proiecte de legi. Printre acestea figurează inițiative legislative care vizează protejarea patrimoniului arheologic, subvenționarea sectorului de prelucrare a deșeurilor solide sau statutul consiliilor elevilor.

Parlamentul Tinerilor este un proiect destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-28 de ani și reprezintă o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului Republicii Moldova. Scopul acestuia este de a oferi tinerilor viziuni practice despre rolul și activitatea Legislativului în stat.

Proiectul este implementat de către Asociația Obștească INVENTO, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova, în parteneriat cu ELSA Republica Moldova, după modelul Parlamentului Tinerilor din România, implementat de către Asociația Pro Democrația. Legislativul a găzduit trei ediții ale Parlamentului Tinerilor. Ediția din acest an are loc în perioada 15-16 noiembrie.

15.11.2021 Întrevederea vicepreședintelui Parlamentului, Mihail Popșoi, cu participanții la cea de-a V-a ediție a Parlamentului Tinerilor

 Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...