Legislativul a lansat TABĂRA PARLAMENTARĂ ONLINE

Chișinău, 15 iunie 2020 – Circa 80 de copii și tineri s-au înregistrat la prima Tabără parlamentară online, care a fost lansată astăzi de către Legislativ.

În deschiderea evenimentului, Secretarul general adjunct al Parlamentului, Lilia Melnic a salutat participanții și a menționat că prin organizarea activităților de educație civică, Parlamentul încurajează adolescenții și tinerii să cunoască mai multe despre instituție, despre procesul legislativ, precum și despre modalitatea de a se implica în adoptarea deciziilor.

Tabara parlamentara online 15.06 (2)
Lilia Melnic, Secretarul general adjunct al Parlamentului

”Din păcate, în perioada pandemiei de COVID-19, nu putem organiza tabăra parlamentară în clădirea Parlamentului, dar suntem alături de dumneavoastră, în regim online, cu activități captivante, informații utile  și întâlniri interesante”, a menționat Lilia Melnic.

Moderatoarea sesiunilor taberei, Tatiana Cazacu, consultant principal în cadrul Direcției generale comunicare și relații publice a specificat că Tabăra parlamentară online este organizată de Parlament pentru prima dată, iar scopul acesteia  este implicarea tinerilor în activități de educație civică,  promovarea imaginii instituției parlamentare, prezentarea în formă accesibilă și pe înțelesul tuturor, a activității comisiilor și a subdiviziunilor structurale ale Secretariatului Legislativului.

Cele trei sesiuni, dedicate categoriilor de vârstă 10-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani se vor desfășura în perioada 15 iunie – 3 iulie curent. Durata unui curs este de cinci zile lucrătoare, iar programul include tur virtual ghidat prin clădirea Parlamentului, întâlnire online cu deputați în „sala virtuală”, jocuri interactive, quiz-uri, simularea activitatilor parlamentare, laborator de idei etc.

La finele taberei, tinerii vor primi Certificate de participare din partea instituției.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...