Legislativul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a doi deputați din Fracțiunea Partidului ”ȘOR”

Chișinău, 26 mai 2022 – Legislativul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților din Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”ȘOR”, Marina Tauber și Ilan Șor.

În cadrul ședinței plenare de astăzi, Parlamentul a examinat și a adoptat hotărârile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați, în vederea arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a acestora.

Toate cele patru hotărâri au fost prezentate și adoptate în mod separat, cu voturile deputaților din Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” și din cea a Partidului politic ”ȘOR”.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală au fost adresate Președintelui Parlamentului de către Procurorul General interimar pe 19 mai anul curent.   

Potrivit Constituției Republicii Moldova, deputatul nu poate fi reținut, arestat sau percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului.

26.05.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...