Legislativul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov

Chișinău, 22 martie 2021 – Legislativul a aprobat Hotărârile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați în Parlamentul Republicii Moldova. 

Potrivit Hotărârilor, se încuviințează ridicarea imunității parlamentare pentru reținere, arestare, percheziție și trimitere în judecată penală a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov.  

În cadrul ședinței plenare de astăzi, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a prezentat deputaților motivarea demersurilor care includ Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Petru Jardan și două Cereri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov.

Petru Jardan și Denis Ulanov și-au prezentat, de la tribuna Parlamentului, punctele de vedere asupra subiectelor discutate. De asemenea, au avut loc runde de întrebări și răspunsuri, precum și luări de cuvânt ale deputaților.  

Hotărârea Legislativului privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului Petru Jardan a fost votată cu 68 de voturi ale deputaților, cele două Hotărâri privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului Denis Ulanov – cu 70 de voturi.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați au fost adresate, la 19 martie curent, Președintelui Parlamentului.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More