Legislativul a găzduit întrevederea membrilor grupurilor parlamentare de prietenie moldo-franceză

Chișinău, 17 mai 2022 – Legislativul a  găzduit, astăzi, întrevederea membrilor Grupului de prietenie cu Republica Franceză din Parlamentul Republicii Moldova cu delegația Grupului de prietenie cu țara noastră din cadrul Senatului Franței, aflată într-o vizită la Chișinău.

La întrevedere au participat președinta grupului de prietenie – Marcela Adam și membrii Adrian Belîi, Evghenia Cojocari, Tatiana Cunețchi, Alla Darovannaia, Marcela Nistor, Larisa Novac, Maria Pancu, Galina Sajin și Alexandr Trubca.

Discuțiile s-au axat pe perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre Republica Franceză și țara noastră, pe mai multe domenii prioritate precum protecție socială, sănătate, educație, asistență economică, etc. 

”Suntem recunoscători Republicii Franceze pentru tot sprijinul acordat și în  mod special pentru asistența oferită prin intermediul mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, destinat gestionării fluxului de refugiați” a declarat Președinta Grupului de prietenie, Marcela Adam.

În mod special, președinta Grupului de prietenie a mulțumit pentru susținerea Republicii Franceze în organizarea Conferinței Platformei de sprijin pentru Moldova, care a avut loc la 5 aprilie curent, la Berlin.

Totodată, Marcela Adam a evidențiat interesul pentru continuarea negocierilor dintre cele două state privind ratificarea unor acorduri care vizează protecția socială, recunoașterea permiselor de conducere, reducerea tarifelor pentru furnizarea serviciilor de roaming, etc.

În contextul discuțiilor despre consolidarea dialogului politic dintre cele două state, președinta grupului de prietenie, Marcela Adam, a reiterat că țara noastră are nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare. ”Contăm pe sprijinul politic al Franței pentru recunoașterea perspectivei europene a Republicii Moldova și acordarea statutului de țară candidat la Uniunea Europeană” a subliniat președinta Grupului de prietenie.

 La rândul lor, oficialii francezi și-au exprimat disponibilitatea de a dinamiza cooperarea interparlamentară, în special la nivelul grupurilor de prietenie și a comisiilor parlamentare.

În perioada 16-19 mai, delegația Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Senatului Franței se află într-o vizită oficială în țara noastră. Programul vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu alți deputați și reprezentanți ai Guvernului. 

17.05.2022 - Întrevederea președintei Grupului de prietenie Moldova – Franța, Marcela Adam, cu membrii delegației Grupului de prietenie Republica Franceză – Republica Moldova, Senatul Republicii Franceze

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...