Legislația în domeniul informaticii va fi perfecționată

Chișinău, 15 iulie 2020 – Cadrul legislativ în domeniul informaticii va fi îmbunătățit. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la informatică și  Legii cu privire la informatizare și la resursele informaționale de stat.

Modificările propuse în Legea cu privire la informatizare și resursele informaționale de stat vizează, în principal, stabilirea clară a atribuțiilor autorităților cu competențe în domeniul elaborării, promovării și implementării politicii de stat în domeniul informaticii, tehnologiei informației și resurselor informaționale de stat.

De asemenea, proiectul prevede instituirea normei privind asigurarea securității cibernetice a sistemelor și resurselor informaționale de stat în conformitate cu cerințele stabilite de Guvern.

Proiectul va ajusta prevederile Legii cu privire la informatizare și resursele informaționale de stat la normele Legii privind semnătura electronică și documentul electronic.

De asemenea, în scopul de a conferi un plus de flexibilitate prevederilor legale în contextul unor eventuale reorganizări ale administrației publice, au fost excluse prevederile ce menționează expres atribuțiile acesteia în domeniul informaticii.

Modificarea Legii cu privire la informatică se efectuează prin prisma actualizării atribuțiilor Ministerului Economiei și Infrastructurii și ale Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.

Proiectul de lege urmează a fi examinat de deputați în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...