Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale ar putea fi modificată

Chișinău, 15 decembrie 2021 –  Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, raportul pentru un proiect care prevede modificarea și completarea Legii privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale.

Inițiativa legislativă a fost elaborată urmare a constatărilor raportului de evaluare ex-post de impact a acestei legi, care a demonstrat că există un șir de neconcordanțe și carențe între prevederile documentului și dispozițiile altor acte normative.

Astfel, autorii proiectului propun ca atribuțiile de administrator al Schemei de investiții în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale să fie transmise de la Agenția de Investiții către Centrul Național al Cinematografiei. Această instituție este abilitată să implementeze politici de stat în acest domeniu și se află în subordinea Ministerului Culturii.

O altă modificare propusă este recalificarea ”taxei de stat pentru depunere dosarului de beneficiar” în ”taxă de examinare a dosarului de beneficiar”, care are scopul de a acoperi cheltuielile aferente examinării dosarelor. Totodată, termenul de examinare a dosarului de beneficiar ar putea fi extins de la zece la 20 de zile.

Proiectul de lege urmează să fie propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.    

15.12.2021 - Ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...