La Parlament au avut loc consultări publice pentru modificarea Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe

Chișinău, 18 iunie 2024 – Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat consultări publice asupra inițiativei legislative pentru modificarea Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe. La discuții au participat deputați, reprezentanți ai Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), membri ai organizațiilor de gestiune colectivă, compozitori, scriitori, reprezentanți ai mediului de afaceri ș.a.

În cadrul consultărilor au fost analizate propuneri pentru asigurarea funcționalității mecanismului de gestiune colectivă privind dreptul de autor și drepturile conexe, negocierea, colectarea, repartizarea și achitarea remunerațiilor datorate autorilor și titularilor de drepturi.

Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a apreciat interesul participanților de a contribui la perfecționarea cadrului legal. „Vom analiza fiecare propunere înaintată de dumneavoastră. Contez pe buna intenție și sunt sigură că împreună vom reuși să îmbunătățim cadrul legal existent”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei.

În perioada următoare, discuțiile pentru definitivarea acestei inițiative vor continua pe platforma Comisiei.

17.06.2024 Ședință de lucru a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...