La Parlament, a demarat procesul de selectare a candidaților la funcția de Ombudsman

Chișinău, 5 aprilie 2021 – Comisia parlamentară specială, instituită de Comisia juridică, numiri și imunități, în comun cu Comisia drepturile omului și relații interetnice a inițiat procesul de selectare a  candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman). 

Candidat la funcția de Ombudsman poate fi persoana care: este cetățean al Republicii Moldova; nu este supusă unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei; deține diplomă de licență sau echivalentul acesteia; are o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului; se bucură de o reputație ireproșabilă; cunoaște limba de stat și altele.

În perioada 1 – 20 aprilie 2021 (inclusiv) candidații pot depune personal, prin poștă sau prin e-mail dosarul de participare la concurs.

Copiile documentelor prezentate de către candidați se vor regăsi cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor sau vor fi autentificate notarial. În cazul în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor se depun la data interviului.

Concursul se va desfășura în condițiile Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman).

Persoanele responsabile pentru recepționarea dosarelor: Vera Onica, numărul de telefon 060003279, adresa electronică–Vera.Onica@parlament.md; Ecaterina Vornicescu – relații la telefon 060003271, adresa electronică –  Ecaterina.Vornicescu@parlament.md.

Pentru detalii, persoanele interesate pot accesa: .

De menționat că în prezent, Maia Bănărescu, avocată al poporului pentru drepturile copilului, deține interimatul funcției de avocat al poporului, până la numirea de către Parlament a unui nou Ombudsman. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de hotărâre aprobat de Legislativ, prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului de avocat al poporului  în legătură cu decesul ombudsmanului Mihail Cotorobai.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...