La Parlament, a avut loc întrunirea ”La sfat cu diaspora”

Chișinău, 25 august 2021 – În incinta Parlamentului Republicii Moldova, astăzi, a avut loc evenimentul cu genericul ”La sfat cu diaspora”. 

Întrunirea face parte din șirul mai multor evenimente care oferă posibilitatea de a prezenta problemele diasporei și de a identifica cele mai eficiente modalități de rezolvare a acestora.

La eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai diasporei, reveniți în țară pentru a-și revedea rudele și locurile dragi, după o perioadă lungă de restricții de circulație.

Participanții la întrunire au fost  salutați de Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Speakerul a menționat că majoritatea parlamentară are o misiune importantă, cea de a face funcționale instituțiile statului.

Președintele Parlamentului a relatat că, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, care s-a încheiat marți,  au fost aprobate mai multe proiecte din pachetul de legi privind reformarea justiției și combaterea corupției și care vizează angajamentele ce țin de deblocarea asistenței externe.

La discuții, care au durat mai multe ore, au participat deputații Galina Sajin, Dumitru Alaiba, Vladimir Bolea, Mihail Druță, Ion Șpac. Au fost abordate subiecte ce țin de preocupările și așteptările moldovenilor aflați peste hotarele țării. Printre acestea se numără serviciile consulare, transportul internațional pentru pasageri, pachetul social, domeniile în care cetățenii moldoveni ar putea face investiții atunci când decid să revină acasă.

Participanții la eveniment au lansat mai multe propuneri de rezolvare a problemelor oamenilor din diasporă și, în special, au subliniat necesitatea elaborării, de către instituțiile responsabile, a unui program național care ar facilita reintegrarea moldovenilor reveniți acasă.  

25.08.2021 Întrunire cu cetățenii Republicii Moldova din diasporă

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More