Înregistrarea gospodăriilor țărănești ar putea fi efectuată de Agenția Servicii Publice

Chișinău, 25 mai 2022  Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința de astăzi, avizul la proiectul de modificare a unor acte normative, care se referă la reglementarea înregistrării gospodăriilor țărănești.

Inițiativa legislativă, care aparține deputatului Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, prevede atribuirea competenței de înregistrare a gospodăriilor țărănești (de fermier) Agenției Servicii Publice. În prezent, înregistrarea acestora ține de domeniul de competență al primăriilor.  

Potrivit autorului, în condițiile funcționării centrelor unificate de prestare a serviciilor publice, care sunt responsabile de înregistrarea tuturor întreprinderilor individuale, la categoria cărora se atribuie și gospodăriile țărănești (de fermier), competența de înregistrarea de către primărie a acestor gospodării își pierde relevanța.

PROIECTUL de modificare a Legii privind gospodăriile țărănești și a Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice  și a întreprinzătorilor individuali va fi prezentat pentru dezbateri în plenul Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...