INFOGRAFIC: Bilanțul activității comisiilor parlamentare permanente în 2022

Chișinău, 20 ianuarie 2023 – În anul 2022, comisiile permanente ale Parlamentului s-au convocat în 536 de ședințe. În cadrul acestora, au fost aprobate 804 de rapoarte și corapoarte și au fost examinate 1892 de avize.

Potrivit bilanțului statistic al activității comisiilor permanente pentru anul trecut, comisiile care s-au convocat în cele mai multe ședințe sunt următoarele: Comisia economie, buget și finanțe – 62 de ședințe, Comisia juridică, numiri și imunități – 58 de ședințe și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – 57 de ședințe.

Cele mai multe rapoarte și corapoarte, mai exact 254, au fost aprobate la ședințele Comisiei economie, buget și finanțe. La ședințele aceleiași comisii au mai fost examinate 105 avize. De asemenea, membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat, pe parcursul anului trecut, 136 de rapoarte și corapoarte și au examinat 82 de avize. Iar la ședințele Comisiei protecție socială, sănătate și familie au fost aprobate 114 rapoarte și corapoarte și 243 de avize.

Comisiile permanente sunt organe de lucru ale Parlamentului care examinează proiecte de acte legislative și propuneri legislative în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor, efectuează anchete parlamentare, dezbat și hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv din însărcinarea Președintelui Parlamentului sau a vicepreședinților.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...