În Republica Moldova ar urma stabilirea unui nou cadru legal de combatere a escrocheriilor în rândul întreprinderilor fantome

Chișinău, 24 februarie 2021 – Astăzi, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, a avizat pozitiv un proiect de modificare a Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali. Acesta are drept scop combaterea cazurilor de escrocherie, spălări de bani și falsificări de acte de către întreprinderile fantome sau dobânditori de întreprinderi de rea credință.

Potrivit autorilor, proiectul a fost elaborat după numeroase reclamații  și constatări a cazurilor de eschivare de la efectuarea modificărilor în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării/dobândirii părții sociale a întreprinderii. Respectiv, documentul vine să stabilească un cadru legal care să preîntâmpine săvârșirea infracțiunilor.

Conform PROIECTULUI, se instituie și o nouă regulă de înregistrare a modificărilor operate în actele de constituire și în datele înscrise în Registrul de stat în cazul înstrăinării/dobândirii părții sociale, prin obligarea părților să depună la organul înregistrării de stat documentele care justifică tranzacția.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea PSRM.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More