În prima lectură a fost votat proiectul de modificare a unor legi, care vizează reexaminarea pensiilor pentru stagiul realizat după pensionare

Chișinău, 1 iulie 2022 – A fost votat în prima lectură proiectul pentru modificarea Legii privind sistemul public de pensii și Legii privind sistemul public de asigurări sociale. Printre obiectivele de bază ale PROIECTULUI este reglementarea unui nou mecanism de reexaminare a pensiilor pentru limita de vârstă pentru stagiul de cotizare realizat după data ieșirii la pensie.

De asemenea, documentul prevede instituirea contribuției de asigurări sociale minimă, care va influența la calcularea stagiului de cotizare și venitului mediu asigurat.

Casa Națională de Asigurări Sociale va fi învestită cu dreptul de a efectua înscrierea datelor în conturile persoanelor asigurate pentru care nu au fost prezentate în termenele stabilite Declarațiile persoanelor asigurate de către plătitorii de contribuții care au fost lichidați sau care se află în proces de lichidare. 

Proiectul va fi supus votului în lectura a doua. Legea va intra în vigoare pe etape, începând cu 1 octombrie 2022.

G76Q3974

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...