În perioada pandemiei centrele ”Sergheevca” și ”Victoria” au înregistrat o diminuare considerabilă a indicatorilor economici

Chișinău, 22 decembrie 2021 – În perioada pandemică Centrul de reabilitare pentru copii ”Sergheevca” și Centrul de reabilitare a invalizilor şi pensionarilor ”Victoria” au înregistrat o diminuare considerabilă a indicatorilor economici. Ambele instituții sunt situate pe teritoriul regiunii Odesa din Ucraina și fac parte din patrimoniul public al Republicii Moldova.

Comisia de control al finanțelor publice a examinat, astăzi, raportul auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale încheiate la 31 decembrie 2020.

În raport se arată că există riscul de deteriorare a bunurilor din cadrul centrelor ”Sergheevca” și ”Victoria”. Iar în aceste circumstanțe, în situația când  Republica Moldova nu deține drepturile asupra terenului aferent, țara noastră își poate pierde și drepturile asupra mijloacelor fixe din cadrul celor două instituții.  

Potrivit documentului, concomitent cu declinul economic la cele două instituții în 2020 s-au efectuat cheltuieli pentru materiale de construcție, servicii de reparație curentă, materiale de uz gospodăresc și rechizite de birou, cheltuieli de remunerare a muncii și chiar creșterea acestora.  

Comisia de control al finanțelor publice urmează să emită un raport asupra chestiunii cu privire la auditul rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale încheiate la 31 decembrie 2020. Documentul va fi publicat pe pagina Web a Parlamentului.

De menționat că valoarea patrimoniului celor două instituții sanatoriale ale Republicii Moldova aflate pe teritoriul Ucrainei constituie 37,08 milioane de lei, iar suprafața – aproape 22 365 m2.  Drepturile patrimoniale asupra mijloacelor fixe aferente acestora au fost înregistrate și, respectiv, recunoscute în Ucraina.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...