În luna martie, doamnele deputate se vor mobiliza pentru susținerea grupurilor celor mai afectate de pandemie

Chișinău, 1 martie 2021 – Începând cu 1 martie și pe parcursul întregii luni, doamnele deputate din Republica Moldova, vor avea consultări cu alesele locale în cadrul unor forumuri regionale în vederea identificării soluțiilor pentru grupurile cele mai afectate de pandemie din societate.

Femeile deputate și alesele locale vor face front comun în fața provocărilor generate de pandemie, care a accentuat inegalitatea și discriminarea în societate, făcând și mai important dezideratul de unitate și solidaritate.

Consultările vor viza situația în domeniul educației și a protecției sociale, inclusiv impactul pandemiei asupra serviciilor sociale, măsuri de protecție a persoanelor din grupurile defavorizate, dar și măsuri active de ocupare a forței de muncă. 

Primul forum regional se va desfășura pe 1 martie la Telenești și va întruni femei consiliere și primărițe din raionale Orhei, Telenești și Rezina, din aria de responsabilitate a Oficiului teritorial de informare (OTIP) Orhei.  În total, pe parcursul lunii martie, vor fi organizate 4 forumuri regionale prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului.

Evenimentele fac parte dintr-un șir de acțiuni programate pentru relansarea Platformei de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova. Consultările sunt organizate cu suportul Programului pentru Consolidarea rolului Parlamentului în îmbunătățirea egalității de gen în Republica Moldova, implementat de PNUD Moldova, UNICEF, UNFPA și UN Women.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldov

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...