În luna mai, la ședințele comisiilor parlamentare permanente au fost examinate 107 proiecte de acte normative

Chișinău, 5 iunie 2023 –  Pe parcursul lunii mai, comisiile parlamentare permanente s-au întrunit în 38 de ședințe. În cadrul acestora au fost aprobate 39 de rapoarte, opt corapoarte, iar numărul avizelor a ajuns la 60.

În această perioadă, membrii Comisiei economie, buget și finanțe s-au întrunit în cinci ședințe. La ele, au fost aprobate 16 rapoarte, două corapoarte și patru avize. Totodată, la ședințele convocate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică au fost aprobate patru rapoarte și au fost avizate 11 proiecte de acte normative. De asemenea, pe parcursul lunii mai, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică s-au întrunit în patru ședințe la care au fost aprobate patru rapoarte și opt avize.

Comisiile permanente sunt organe de lucru ale Parlamentului care examinează proiecte de acte legislative și propuneri legislative în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor, efectuează anchete parlamentare, dezbat și hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv din însărcinarea Președintelui Parlamentului sau a vicepreședinților.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...