În cadrul ședinței plenare de joi a Parlamentului, fracțiunea PSRM va înainta un nou candidat la funcția de prim-ministru, anunță Dodon

În cadrul ședinței plenare de joi a Parlamentului, fracțiunea PSRM va înainta un nou candidat la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Igor Dodon, după ședința convocată cu membrii celei mai mari fracțiuni din Parlament. Liderul socialiștilor mai susține că în plen se va face apel la toți deputații, la grupurile parlamentare, să se alăture unei noi majorități parlamentare.

”Cetățenii, țara, au nevoie de politicieni responsabili, care să vină cu soluții urgente la criza politică, pandemică și social-economică”, afirmă Dodon.

La ședința fracțiunii parlamentare a PSRM a fost analizată situația creată ca urmare a încălcării repetate de către președintele țării a prevederilor Constituției și a hotărârilor Curții Constituționale. Socialiștii și-au exprimat regretul că șeful statului nu a fost pregătit să accepte deschiderea deputaților și a conducerii PSRM, manifestată pentru a găsi o soluție pragmatică de ieșire din criza politică și constituțională.

” Noi am manifestat întreaga disponibilitate să avem un dialog pozitiv, constructiv, pentru a minimaliza pierderile umane în lupta cu pandemia COVID-19, dar și a celor social-economice, resimțite de țară. Am fost unanimi în opinia că, în calitate de politicieni responsabili, cu grijă față de cetățeni, noi nu putem admite ca țara să fie aruncată în febra electorală de către ambițiile politice înguste ale cuiva. Asta în condițiile când zilnic zeci de oameni, rude, prieteni, colegi de-ai noștri, sunt secerați de virusul pandemic, iar spitalele sunt pline și medicii la limita extenuării”, notează Dodon.
Fracțiunea PSRM a reiterat necesitatea asigurării țării noastre cu vaccinuri anti-COVID-19, astfel ca să avem posibilitatea să imunizăm cel puțin 350-400 de mii de cetățeni, după care vom putea reveni la discutarea scenariilor politice. Prioritate sunt viața și sănătatea cetățenilor, nu interesele politice ori ratingul. PSRM rămâne sigur că pentru o gestiune mai eficientă a crizei pandemice, care lovește dur economia, este necesar un guvern funcțional, cu drepturi depline, iar acest lucru se poate de obținut prin consolidarea tuturor forțelor din Parlament, pentru care soarta țării, viața și sănătatea oamenilor, sunt prioritare.

”Acesta a fost motivul pentru care deputații socialiști au contestat astăzi la Curtea Constituțională Decretul privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decretul a fost emis fără consultări cu majoritatea formalizată, încălcând astfel recentele hotărâri ale Curții Constituționale”, susține liderul PSRM.

Fracțiunea Parlamentară PSRM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...