Impactul COVID-19 asupra implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, discutat în cadrul unui webinar organizat de UIP și Comisia Economică pentru Europa a ONU

Chișinău, 09 martie 2021 – Uniunea Interparlamentară (UIP) și Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) organizează astăzi webinarul „Impactul COVID-19 asupra implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) în regiunea CEE-ONU: Care este rolul parlamentelor?”.

Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat la activitate de Victor Bologan, șeful delegației Legislativului la UIP, Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie și Viorica Dumbrăveanu, consiliera Președintelui Parlamentului.

În cadrul webinarului participanții vor primi informații actualizate cu privire la stadiul de implementare a ODD, precum și recomandări privind modul de accelerare a schimbării transformatoare în regiune.

De asemenea, parlamentarii și personalul parlamentar vor discuta despre provocările comune, precum și strategiile pe care le pot pune în aplicare pentru a promova o redresare ecologică și a contribui la atingerea ODD până în 2030.

În aceleași timp, discuțiile se vor axa pe importanța implicării parlamentelor naționale în procesul de Revizuire Națională Voluntară pentru a monitoriza acțiunile guvernului, a consolida proprietatea națională și a construi mai mult suport politic pentru ODD.

Activitatea, la care participă parlamentari și personal parlamentar din peste 65 de țări,  este parte a unei serii de webinare regionale ale UIP cu privire la implementarea ODD pe timp de pandemie. Concluziile principale  urmează a fi discutate în cadrul Forumului Regional pentru Dezvoltare Durabilă al CEE-ONU, care se va desfășura în perioada 17-18 martie 2021.

Forumul Regional pentru Dezvoltare Durabilă este  o reuniune interguvernamentală organizată de CEE-ONU în vederea revizuirii progreselor privind ODD la nivel regional, cu aportul parlamentelor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More