Igor Talmazan este noul Secretar general al Parlamentului

Chișinău, 24 iunie 2024 – Igor Talmazan este noul Secretar general al Parlamentului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a semnat dispoziția privind numirea acestuia în funcție din 24 iunie 2024. La fel, astăzi, Igor Talmazan a fost prezentat Secretariatului Parlamentului.

Igor Talmazan este jurist de profesie. Anterior, a fost director al Serviciului Vamal și Secretar general al Guvernului. De asemenea, și-a desfășurat activitatea în calitate de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat, viceministru al Mediului și șef al Corpului de Control al prim-ministrului. În 2021, Igor Talmazan a fost ales deputat în Parlament.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Secretarul general se numește în funcție de Președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent și cu avizul Comisiei juridice, numiri și imunități.

În context, Tamara Gheorghița, care a ocupat funcția de Secretar general în perioada septembrie 2021 – iunie 2024, va fi Secretar general adjunct al Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...