Igor Grosu s-a întâlnit cu Secretarul general al APCEMN, Asaf Hajiyev

Chișinău, 9 august 2021 – Președintele Legislativului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu Secretarul general al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), Asaf Hajiyev, aflat în vizită la Chișinău.

Asaf Hajiyev i-a adresat lui Igor Grosu felicitări cu ocazia alegerii în funcția de Președinte al Parlamentului, dorindu-i succes în realizarea angajamentului de dezvoltare a Republicii Moldova și în eforturile comune de creștere a bunăstării popoarelor din regiunea Mării Negre.

Secretarul general al APCEMN a subliniat contribuția Legislativului Republicii Moldova la activitățile organizației și s-a arătat convins de buna cooperare reciprocă în continuare.  

Președintele Parlamentului a salutat prezența Secretarului general al APCEMN în țara noastră în contextul proiectării etapei noi de colaborare.

Igor Grosu a exprimat determinarea Legislativului pentru a imprima un nou impuls interacțiunii în cadrul APCEMN, organizație influentă în politica și economia regiunii Mării Negre.

Interlocutorii au împărtășit ideea privind  necesitatea de a consolida cooperarea în arealul APCEMN pentru menținerea și fortificarea securității și bunăstării statelor din regiune. 

De menționat că din APCEMN fac parte Parlamentele din 12 state –  Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina, urmând să adere și Macedonia de Nord.

Republica Moldova a deținut mandatul de Președinte în exercițiu al APCEMN în prima jumătate a anului 2021, iar în cadrul celei de-a 57-a Adunări Parlamentare a CEMN, găzduită de Chișinău în regim online pe 22 iunie anul curent,  Președinția a fost transmisă Parlamentului României.

Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Secretarul General al APCEMN, Asaf Haliyev

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More