Igor Grosu s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Grecia

Atena, 21 octombrie 2021 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a început vizita în Republica Elenă, prilejuită de participarea la Conferința europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei.

Ajuns în seara zile de ieri la Atena, Igor Grosu s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni stabiliți în Grecia. Speakerul le-a mulțumit concetățenilor noștri pentru implicare – atât la alegerile din 2020, cât și din 2021, când s-au mobilizat și au votat într-un număr mare, formând cozi încă de la primele ore ale dimineții.

”Chiar dacă sunt departe de casă, oamenilor le pasă de ceea ce se întâmplă acasă. Le-am spus că noul Parlament a votat și va vota legi care să curățe sistemul de corupție, legi care să permită un climat de afaceri propice, cu reguli clare, ca să atragem investiții străine”, a punctat Igor Grosu.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit despre Acordul de securitate socială între Republica Moldova şi Republica Elenă, care a fost semnat acum o lună la Chișinău. Potrivit Președintelui Parlamentului, acesta este un document important pentru cetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Grecia și care trebuie ratificat cât mai repede.

”Le-am dat asigurări că vom munci pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora, dar totodată vom construi o societate și o țară în care să vrea să se întoarcă. Toate acestea sunt posibile dacă le vom face împreună”, a menționat Igor Grosu.

Tot în seara zilei de miercuri, Președintele Parlamentului a participat la ceremonia organizată de către Asociația descendenților Eroilor Revoluției Elene din 1821, în cadrul căreia i-a fost înmânat un premiu-simbol cu ocazia  aniversării a 200 de ani a Revoluției  Elene.

Igor Grosu a purtat discuții cu Konstantinos Maravegias, președintele Grupului  parlamentar de prietenie dintre Republica Elenă și Republica Moldova din cadrul Parlamentului Republicii Elene.

Pe parcursul zilelor de astăzi și mâine, Igor Grosu va participa la lucrările Conferinței europene a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei și va avea un șir de întrevederi cu omologi din alte țări.

20211020180429_385A6332

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More