Igor Grosu, la întrevederea cu vicepreședinta Republicii Bulgaria, Iliana Iotova: „Mizăm pe sprijinul Bulgariei pentru demararea negocierilor cu Comisia Europeană”

Chișinău, 31 octombrie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu vicepreședinta Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, care se află în vizită în țara noastră. Discuțiile s-au referit la agenda bilaterală.

„Vizita în Republica Moldova a vicepreședintei Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, este o dovadă în plus că avem prieteni și vecini de nădejde, care ne vor parte a familiei europene. Mizăm pe sprijinul Bulgariei pentru demararea negocierilor cu Comisia Europeană. Cu Bulgaria, ne unesc legături istorice și culturale puternice”, a menționat Igor Grosu.

Vicepreședinta Republicii Bulgaria a precizat că, în curând, Parlamentul bulgar va identifica noua componență a grupului parlamentar de prietenie cu legislativul de la Chișinău. Acest lucru va permite valorificarea mai largă a potențialului de cooperare dintre Parlamentele celor două țări în diverse domenii, inclusiv comercial, economic, educațional și cultural.

Pe agenda discuțiilor au fost și subiecte legate de comunitatea bulgară din Republica Moldova și instituțiile de învățământ cu predare în limba bulgară. În ultimii ani, au fost realizate mai multe proiecte în acest sens, printre care deschiderea Centrului de Tineret „Vasil Levski”, construirea unei noi clădiri pentru Școala de Artă pentru Copii din regiunea Taraclia etc.

Oficialii au discutat și despre consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări, Republica Bulgaria fiind unul dintre principalii parteneri comerciali ai Moldovei. „În continuare, pledăm pentru atragerea investițiilor bulgare și m-am bucurat să aud că partea bulgară este dispusă să investească în Republica Moldova”, a spus șeful legislativului.

31.10.2023 - Vizita vicepreședintei Republicii Bulgaria, Iliana Iotova, la Parlamentul Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...