Igor Grosu, la evenimentul dedicat Zilei mondiale a cămășii ucrainene: „Această sărbătoare este un simbol al identității și unității ucrainene”

Chișinău, 17 mai 2024 – Ziua mondială a cămășii ucrainene, numită „Vyshyvanka”, a fost marcată la un eveniment care a adunat zeci de cetățeni moldoveni și ucraineni. La sărbătoare a participat și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a felicitat poporul ucrainean cu această tradiție unică, care este un simbol al unității, al valorilor și al legăturii dintre generații.

„Această sărbătoare este un simbol al identității și unității ucrainene. Poporul ucrainean a demonstrat că atunci când lupți pentru familie, neam și țară nimic nu este imposibil. Avem și noi un simbol similar – ia. Împreună, cu aceste simboluri ale identității noastre,  vom face parte din marea familie a Uniunii Europene.”, a remarcat, în discursul său, Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, șeful legislativului menționat că Republica Moldova va continua să acorde suport Ucrainei în contextul războiului inițiat de Federația Rusă. „Vă asigurăm de tot respectul nostru și ne bucurăm că am putut să fim alături  și să ajutăm copiii, mamele și soțiile, care s-au refugiat în țara noastră. Vom continua să fim alături de ei și să împărțim din puținul pe care îl avem”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Ziua mondială a cămășii ucrainene este marcată în Republica Moldova din 2011, în a treia zi de joi din luna mai. Astfel, comunitatea ucrainenilor etnici de pretutindeni promovează cultura ucraineană prin purtarea hainelor tradiționale.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...