Igor Grosu, în discuții cu noul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova: „Are toată deschiderea Parlamentului în a stabili relații și mai puternice”

Chișinău, 16 martie 2023 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova, Yoichiro Yamada. În cadrul discuțiilor, oficialii au convenit să depună eforturi pentru a crește volumul investițiilor japoneze în Republica Moldova și să promoveze cât mai mult produsele moldovenești pe piața niponă. O altă prioritate stabilită a fost cooperarea parlamentară, inclusiv în cadrul grupului de prietenie și a comisiilor de specialitate.

Șeful legislativului a menționat că, de-a lungul anilor, Japonia a demonstrat că este un partener important al țării noastre, iar cetățenii Republicii Moldova beneficiază din plin de investițiile importante nipone în medicină, agricultură, IT, infrastructură locală.

„Țările noastre se bucură de o relație excelentă, Japonia fiind al treilea cel mai important partener de dezvoltare al Moldovei. L-am asigurat pe domnul ambasador că are toată deschiderea Parlamentului în a stabili relații și mai puternice”, a spus Președintele Parlamentului.

15.03.2023 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoichiro Yamada

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...